Slavimo 82. rođendan Paje Patka

10/06/2016 09:22

Slavimo 82. rođendan Paje Patka

Jedan od najpoznatijih junaka crtanih filmova je, pored Miki Mausa – Paja Patak, koji proslavlja svoj 82. rođendan. Paju Patka (Donald Dack) izmislio je i nacrtao Volt Dizni.

Prvi put se, kao deo Mikijeve družine, pojavio 1934. godine. Samo dve godine kasnije dobio je svoj crtani film, gde je imao glavnu ulogu.

Srpski predvod imena ovog slavnog crtanog junaka smislio je prevodilac u izdavačkoj kući Politika, gde se po prvi put Paja Patak pojavio kod nas.

Paja Patak ima devojku Patu, kojoj je redovno udvara, ali je nikad nije oženio, a pored nje ima i tri sestrića – Raju, Vlaju i Gaju koji ga često uvuku u svoje nestašne igre. Bogati stric Paje Patra zove se Baja Patak i poznat je po velikom bogatstvu i srazmerno tome velikoj škrtosti.

Kada je stvarao lik Paje Patka, Volt Dizni je želeo da on bude sve suprotno Miki Mausu, pa je tako Paja Patak pomalo nezgodne naravi i potpuno suprotnog karaktera od Miki Mausa.

Pogledajte jedan od najstarijih crtanih filmova u kojima se pojavljuje Paja Patak, a koji je preveden i sinhronizovan kod nas:

10/06/2016 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments