Životinje iz zoo vrtova se dosađuju bez posetilaca

06/04/2020 14:01

Životinje iz zoo vrtova se dosađuju bez posetilaca

Ljudi nisu jedini koji pate zbog mera izolacije koje se sprovode u mnogim zemljama. 

Životinje iz zološkog vrta na Novom Zelandu više ne dobijaju pažnju posetilaca, a novozelanđani su se potrudili na razne načine da im zaokupe pažnju kako bi one ostale srećne.

Stanovnici Novog Zelanda su u izolaciji više od nedelju dana, a najverovatnije je da će ona potrajati bar još nekoliko nedelja.

U međuvremenu, najinteligentnijim i najdruštvenijim životinjama iz zoloških vrtova, kao što su gorile, ptice kea, vidre i merkati, nedostaje ljudsko društvo.

Čuvari iz zoloških vrtova su konstatovali da mnoge životinje nastavljaju da izlaze u određeno vreme čekajući posetioce, a zatim ostaju u čudu pošto ih nema. 

Kao što ove životinje zabavljaju posetioce, isto su tako i životinje zabavljene njihovim posetama, a sada one uočavaju da nešto nije u redu.

Sada je na zaposlenima u zoološkom vrtu da zabave ove životinje, pa oni imaju samim tim i više posla. Zoološki vrtovi su preduzeli neke mere kao što je šetanje nekih životinja, prskanje vode ili parfema sa skrivenih mesta da bi se zaintrigirale životinje ali i korišćenje hranilica u obliku puzli.

Takođe, mnoge životinje su premeštene u druge delove parka kako bi malo promenile okruženje i imale priliku da se druže sa drugim “komšijama”.

Ljudsko društvo najviše nedostaje gorilama i pticama kea, koje inače uživaju u publici.

Zaposleni u zološkom vrtu treba sada da se bave i time kako da zaokupe pažnju životinja, nešto o čemu ranije nije bilo potrebe da razmišljaju, dok je bilo posetilaca.

Nisu se samo Novozelanđani potrudili da zabave životinje u zoo vrtovima, to su uradili i Rusi, koji su životinjama pustili crtane filmove.

06/04/2020 14:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments