Biljka koja tera sve insekte iz kuće!

18/06/2017 11:16

Biljka koja tera sve insekte iz kuće!

Jedan od najvećih problema tokom leta jeste borba sa insektima – pre svega bubama i komarcima, paukovima, ali postoji način da ih se lako rešite i ne vidite ih do kraja sezone u kući.

Za borbu protiv komaraca neretko se koriste različiti preparati, kao i u borbi sa bubama – koje se najčešće zaustavljaju sprejevima i sličnim veštački nastalim “oružjem”.

Naravno, ovi preparati su delotvorni na insekte i “rade posao”, ali nuspojava toga i ostajanje tih štetnih materija u domu, što negativno utiče na zdravlje ukućana.

Srećom – postoji prirodno rešenje za ovaj letnji problem, koji – sem što je efikasan – veoma lepo izgleda, ne šteti nikome i dugotrajniji je. Pogledajte o čemu je reč!

Biljka koja tera insekte

Pauci i drugi insekti ne mogu da podensu miris nane (mente), pa je to odličan razlog za držanje ove bilje u svom domu.

Dovoljno je da imate jednu manju saksiju (a može i više) u prostoriji pored prozora ili balkona – odakle bi inače došli svi ti dosadni insekti – pauci, bube, komarci, ali i voćne mušice.

menta

Još jedan način na koji možete iskoristiti nanu u borbi protiv ovih sitnih životinjica je – rastvor od eteričnog ulja nane. Dovoljno je da stavite 10-tak kapi u pola litre vode i sipate u raspršivač.

Ovakvom mešavinom poprstajte sve mračne uglove, terasu, delove dvorišta i druga mesta na kojima ste videli paukove – i oni se tu više neće pojaviti.

18/06/2017 11:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments