Popularna hrana koja je zabranjena u nekim državama

24/03/2017 13:07

Popularna hrana koja je zabranjena u nekim državama

Iako određene namirnice i hrana nisu zdrave za nas mi to ipak jedemo – čak i češće nego što jedemo neku zdravu hranu upravo zato što nam je često dostupnija i primamljivija.

Međutim, postoje namirnice i hrana koja je u određenim zemljama sveta zabranjena – i jednostavno je nije dozvoljeno jesti. Da li možete da zamislite koja je to hrana u pitanju i koji su zapravo razlozi za zabranu?

Francuska: Zabranjen kečap

kecap

Francuska je nedavno zabranila kečap u kuhinjama osnovnih škola pod izgovorom da upravo ovaj premaz predstavlja pretnju tradicionalnoj francuskoj kuhinji, a da deca ne mogu da osete pravi ukus onoga što jedu.

Pročitajte i: Čudne zabrane u nekim zemljama!

Opasno Kinder jaje

kinder jaje

U Sjedinjenim Američkim Državama zabranjena je prodaja Kinder jajeta – jedne od omiljenih poslastica velikog broja dece širom sveta. Razlog za ovo je taj što u sebi Kinder jaje ima ugrađene nenutritivne objekte – odnosno nejestive delove koji mogu biti opasni za male Amerikance.

Žele bombone

gumene bombone

Da li možete da zamislite koji bi razlog bio za ukidanje žele bombona i njihovu zabranu? Naizgled deluju potpuno bezazleno, a za mnoge su one omiljeni slatkiš. Međutim, u Velikoj Britaniji su žele bombone zabranjene jer “predstavljaju veliku opasnost od gušenja”.

24/03/2017 13:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments