Najbliži odluci da najmlađi budu u školskim klupama

10/08/2020 10:34

Najbliži odluci da najmlađi budu u školskim klupama

„Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra“,  izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Brnabić je istakla da će država biti fleksibilna i pratiti situaciju i epidemiolopku sliku građana.

Premijerka Srbije, gostujući na TV Prva govorila je o planovima za novu školsku godinu.

“Najbliži smo tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda, a posebno prvaci, krenu da pohađaju nastavu u školama”, istkla je Brnabić.

Ona je dodala da će narednih dana zajedno sa ministrom Šarčevićem izaći pred građane sa jasnim upustvima za đake i roditelje.

” Namera je da radimo na tome čitav vikend kako bismo u ponedeljak ili utorak izašli sa jasnim i konkretnim preporukama”, rekla je premijerka. Tako da do kraja ove nedelje možemo očekivati konkretniji odgovor o početku školske godine.

Kako je navela, na tom sastanku planira se pregled uputstva Ministarstva prosvete koje se odnosi na mere prevencije protiv korona virusa, na održavanje časova fizičkog vaspitanja i na trajanje časova.

Brnabić je istakla da će država biti fleksibilna i pratiti situaciju i epidemiološku sliku građana.

„Ministarstvo prosvete već neko vreme radi na stručnom uputstvu. Postoje još neka otvorena pitanja“ – izjavila je predsednica Vlade.

„ Ministarstvo prosvete već neko vreme radi na stručnom uputstvu. Postoje još neka otvorena pitanja. Sutra imamo još jedan finalni sastanak, nakon toga u utorak imamo zakazan sastanak Kriznog štaba. Posle toga očekujem više informacija. Najbliži smo tome da od prvog septembra, posebno mlađi đaci od prvog do petog razreda, krenu da pohađaju nastavu u školama“ – naglasila je premijerka.

Govoreći o vakcini, premijerka je rekla da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će je dobiti, kao i da će stići kada bude potpuno bezbedna.

„Naši stručnjaci već danas gledaju sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja. Što se tiče restriktivnih mera, daleko smo od toga i policijskog časa. Mere koje sada imamo ostaju na snazi još neko vreme, jer je važno da držimo disciplinu“ – izjavila je predsednica Vlade.

Izvor: espreso.rs

10/08/2020 10:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments