Roboti kao dostavljači pica!

21/03/2016 11:17

Roboti kao dostavljači pica!

Na Novom Zelandu jedan lanac brze hrane radi na tome da robotizuje dostavu pica svojim mušterijama, čime će napraviti robota kakav još ne postoji.

Domino lanac brze hrane, u saradnji sa vlastima Novog Zelanda radi na velikom projektu i testiranju Domino robota (DRU).

DRU će imati svoj posao – da raznosi pice po domaćinstvima, a u tome će mu pomoći četiri točka, visina niža od jednog metra i rerna – u koju će moći da stane do 10 pica.

Kretanje će mu omogućiti napajanje iz baterija, a imaće i senzore za izbegavanje prepreka, kako bi što bezbednije i uspešnije stigao do svog odredišta.

Sistem dostavljanja pice uz pomoć DRU-a biće veoma jednostavan. Kada neko naruči picu dobija i poseban kod koji je potrebno ukucati u tastaturu robota kada dođe na adresu, a kod otvara pregradu u kojoj se nalazi pica onoga ko ju je naručio.

“DRU je mudar i simpatičan i uvereni smo da će jednog dana postati integralni deo porodice Domino”, rekao je generalni menadžer ovog lanca na Novom Zelandu, Skot Buš.

Ono što još mora biti reglisano kada DRU u potpunosti bude osposobljen za svoj posao, jesu i propisi koji se odnose na autonomna vozila kao što je ovaj robot, a na kojima trenutno rade Vlasti Novog Zelanda.

21/03/2016 11:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments