U osnovne škole stiže novi predmet!

20/10/2017 14:10

U osnovne škole stiže novi predmet!

Kako je najavljeno iz Ministarstva, u okviru nekadašnjeg predmeta tehničko obrazovanje, đaci osnovnih škola učiće tehniku i tehnologiju preduzetništva.

Potpisivanjem protokola o saradnji na projektu “Preduzetne škole”, započeta je saradnja između fondacije Univereksport i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako je rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, učenje o preduzetništvu nije samo učenje o tržištu. “U pitanju je i učenje o tome šta je naše okruženje i kako u tom okruženju prepoznati sebe odnosno koja je pojedinačna uloga u svetu u kojem živimo”, rekao je ministar.

Novi predmet u osnovnim školama- preduzetništvo

Projekat je usmeren na razvoj preduzetništva, kao međupredmetne kompetencije koja je uslov plasiranja i konkurentnosti na tržištu rada.

Cilj projekta je u skladu s novom orijentacijom u obrazovanju, a koja podrazumeva da je nastava usmerena na ishode učenja. Očekivani ishodi su da se učenici i nastavnici osposobe da od preduzetničkih ideja dođu do realizacije i postizanja željenih ciljeva.

Projektom će biti obuhvaćeno 40 škola i to u: Sremskim Karlovcima, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici, Somboru, Kikindi, Vrbasu, Kuli, Apatinu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Staroj Pazovi, Novoj Pazovi, Novom Sadu i Beogradu. Svaka škola će prema svojim interesovanjima i mogućnostima izabrati jedan od ponuđenih mini projekata koji će realizovati tokom školske godine.

 

Izvor. mpn.gov.rs

20/10/2017 14:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments