Inspirisani decom pokrenuli edukativni program Škola robotike i programiranja za decu

13/09/2018 13:28

Inspirisani decom pokrenuli edukativni program Škola robotike i programiranja za decu

Institut Vinča pokrenuo je novi edukativni program Škola robotike i programiranja za decu.

Kako navode, inspiraciju su pronašli u deci i u njihovoj edukaciji kroz primenu novih tehnologija i koncepta učenja kroz stvaranje.

Polaznici će kroz nastavu imati priliku da se upoznaju sa oblastima Uvod u računarstvo, Izrada prezentacija, Lego WeDo robotika sa programiranjemProgramiranje, uvod u algoritme, logičko razmišljanjeScratch.

Inovativnom, kreativnom i praktičnom metodologijom nastave postaviće osnove računarstva i izrade prezentacija, a upotrebom Lego WeDo setova i Scratch-a uvešće decu u osnove robotike i programiranja.

Originalnim Lego WeDo setovima deca sklapaju modele robota vodeći se maštom i svojim idejama. Polaznici će, uz pomoć softvera, svojim robotima ugraditi instrukcije koje će oni zaista izvršavati. Lego WeDo omogućava kreiranje interaktivnih priča, igara i animacija, kao i deljenje projekata sa drugim korisnicima. Upotrebom Lego elemenata deca na kursu oblikuju sopstvene ideje u priče, koje se zatim integrišu u veću celinu unutar grupe.

Scratch je programski jezik koji se u više zemalja koristi za početno učenje programiranja. Na zanimljiv način polaznici će se upoznati sa osnovnim elementima programske logike i ilustrovati bazične karakteristike aplikativnih programa.

Pored sticanja osnovnih i funkcionalnih znanja iz navedenih oblasti, program je osmišljen tako da neguje maštu, radoznalost i logičko razmišljanje, zatim da podstiče razvoj novih ideja, rad u grupi, pažnju i veštine storytelling-a.

Kurs se realizuje u dve grupe, uzrasta od 1.-5. i od 5.-8. razreda i obuhvata dva nivoa – osnovni i napredni.

13/09/2018 13:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments