Nasilni filmovi utiču na interesovanja mališana!

26/09/2017 12:50

Nasilni filmovi utiču na interesovanja mališana!

Studija je pokazala da deca koja gledaju filmove u kojima postoji nasilje izazvano vatrenim oružjem, imaju veće šanse da se u stvarnom životu susretnu sa oružjem i zbog toga nastradaju.

Ekperiment je sproveo Univerzitet Ohajo, a uključivao je 104 deteta, starosti od 8 do 12 godina. Jednoj grupi, puštani su filmovi u kojima se koriste vatrena oružja, dok je druga grupa gledala nenasilne filmove.

nakon projekcije, deca su odvedena u sobe u kojima su bile igračke. U jednoj od kutija, stajao je i pravi revolver. Deca koja su gledala nasilne filmove pokazala su veće interesovanje za pištolj, neka su se čak i igrala sa njim. Deca koja nisu gledala ovu vrstu filma, u većini slučajeva, dala su pištolj nadređenoj odrasloj osobi.

U studiji se tvrdi da je potrebno još ekperimenata kako bi se dokazala veza između sadržaja kojim su maloletnici izloženi i zainteresovanosti za ono što u tom sadržaju vide. “Ipak, postoji osnovana sumnja da osobe koje su pod uticajem nasilnog sadržaja, postaće zainteresovana za nasilje”, zaključeno je u studiji.

26/09/2017 12:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments