Da li je ovo osobina budućeg lidera?

11/03/2016 17:35

Da li je ovo osobina budućeg lidera?

Da li znate koje su osobine koje vaše dete može ispoljavati kako bi mogli biti sigurni da će kada odraste biti odličan lider?

Prema novijim studijama koje su se bavile razvojem dece, njihovim navikama i afinitetima, došlo se do zaključka da postoji način da u ranijem periodu kod deteta prepoznate njegov liderski potencijal.

Naime, deca koja vole da učestvuju u kreativnim aktivnostima bilo koje vrste – dokazano su potencijalni lideri i uspešne vođe.

Najčešće se ova crta karaktera u kasnijem periodu života pokaže kroz sposobnost za pokretanje nekog biznisa ili kroz uspešnu pronalazačku karijeru.

Upravo za razvoj ovih sposobnosti može biti veoma korisno muzičko obrazovanje ili neki drugi vid bavljenja umetnošću u detinjstvu.

Nakon istraživanja sprovedenog među uspešnim diplomcima, došlo se do rezultata da je čak 93 odsto njih je pohađalo časove muzičkog, glume, plesa ili kreativnog pisanja.

Dokazano je da umetničke aktivnosti podstiču kreativno razmišljanje i pomažu prilikom rešavanja komplikovanih problema, zbog čega je veoma važno da se u periodu kada se razvijaju deca bave nekom vrstom ovakvog hobija.

11/03/2016 17:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments