Kako zabavljati bebu?

24/06/2016 15:43

Kako zabavljati bebu?

Dok je još sasvim mala – beba ne ume sama da se zabavlja, zato je potrebno da se igrate sa njom kako bi joj bilo što zanimljivije.

Međutim, ukoliko primetite da se sama zainteresovala za nešto ili zagledala – nemojte je dirati. Pustite da svojim očima istražuje svet oko sebe.

Igra sa bebom ne bi trebalo da bude samo zabavna, nego i korisna. Igranje može da potpomogne razvijanje mozga bebe, koji je u tom periodu veoma aktivan – mozak bebe napreduje više za 24 sata, nego što mozak odrasle osobe napreduje za godinu dana!

Iako želite da igrom bebu naterate na neku aktivnost, ponekad je bolje ostaviti dete da se dosađuje – kako bi samo smislilo način na koji će vas prizvati da se igrate ili naći nešto što će ga zainteresovati.

Ako se uvek trudite da vi budete izvor bebine zabave – ona može postati pasivna osoba koja nikad ništa ne inicira. Naravno, zato je veoma važna ravnoteža i balans.

Najbolje bi bilo izbegavati bilo kakva pomagala, pogotovo digitalna. Postoje i druge stvari koje su bebama interesantne:

mama i beba

Uzbuđenje bebe kada se sakrijete, pa tek kada se opet pojavite pred njenim očima – ne može da se meri ni sa čim! U ovoj igrici važno je da ne ispuštate nikakve zvuke – kako se beba ne bi uplašila. Dovoljno je samo da se pojavite i nasmejete – i ona će biti oduševljena!

Ako želite da napravite prijatnu opuštajuću atmosferu – ne morate pustiti muziku. Beba će uživati i u vašem glasu – bez obzira na to da li imate sluha i kako pevate. Dovoljno je samo da pevušite neku jednostavnu melodiju koja se ponavlja i svoju bebu gledate u oči. Pratite kako ona reaguje i postepeno menjajte melodiju – dok ne vidite u čemu najviše uživa.

Igranje naravno mora da podrazumev i neki fizički kontak, pa ja tako već poznato da bebe vole da ih mazite, golicate, štipkate. Započnite nežnim dodirom ili uzimanjem bebe u ruke, mazite je ili blago golicajte – a ona će vam sigurno pokazati u čemu najviše uživa.

24/06/2016 15:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments