I oni su ljudi: Iznenađujuće fobije poznatih

16/08/2017 19:43

I oni su ljudi: Iznenađujuće fobije poznatih

Baš kao što se svako od nas nečega boji, poput paukova, visine ili klovnova, fobije nisu zaobišle ni mnoge poznate ličnosti.

Strah od letenja

Ova fobija je jedna od najčešćih na svetu, a da se na letenje avionom ne možemo nikako navići, dokazale su nam i omiljene zvezde. Tako strah od letenja imaju poznata pevačica Šer, Toni Kurtis i Vupi Goldberg. Letenja se bojao ikralj popa Majkl Džekson.

Strah od klovnova

Od koulrofobije- iracionalnog straha od klovnova, nemali broj ljudi pati, a među njima su i Džoni Dep, Danijel Redklif te P. Didi.

klovn

Strah od visine

Navodno, ovu fobiju imao je i Gustav Ajfel- dizajner Ajfeolovog tornja! Ipak, da se vratimo u noviju istoriju, od akrofobije pate i Vudi Alen, te pevačica Šeril Krou. Pored straha od visine, Vudi je priznao da se plaši insekata i pasa, a poprilično je i klaustrofobičan.

„Mačkofobija“

Kroz istoriju je dobro poznato da se Napoleon Bonaparta plašio mačaka, a velika imena u istoriji poput Cezara, Musolinija, Adolfa Hitlera, Viljema Šekspira i Aleksandra Makedonskog delila su Napoleonov strah.

Strah od javnog nastupa

Možete li da poverujete da je od ove fobije patila famozna Merlin Monro? Pored nje, strah od javnog nastupa ima i glumica i pevačica Barbara Strajsend.

Strah od vode

Majkl Džordan se boji okeana, a Karmen Elektra prezire bilo kakvu duboku vodu jer ne zna da pliva. Ipak, to je nije sprečilo da glumi u „Čuvarima plaže“. Pravi profesionalac, zar ne?

Strah od životinja

Zvezda „Sumrak sage“ Robert Patison boji se konja, odnosno plaši se da bi konj mogao da ga izgazi. Nikol Kidman se sa druge strane izuzetno plaši leptira, dok Džastin Timbrlejk ima fobiju od zmija i paukova. Skarlet Johanson se boji bubašvaba i ptica, a Britni Spirs mrzi velike reptile i guštere.

Strah od mraka

Verovali ili ne, ali holivudska faca Kijano Rivs boji se mraka. U ovoj fobiji pridružila mu se i koleginica glumica Megan Foks, koja, usput, ima strah i od papira i svih papirnih predmeta, a ni bakcili joj nisu omiljeni.

16/08/2017 19:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments