Italija: Karneval povodom rođenja bebe

01/02/2016 13:36

Italija: Karneval povodom rođenja bebe

Svako rođenje deteta se slavi, ali jedan gradić u Italiji ima poseban razlog zbog kog je povodom rođenja jedne bebe napravio karneval.

U Ostani, malom mestu u severnoj Italiji, povodom rođenja malog Pabla, organizovan je karneval – jer je ova beba zaista posebna za ovu opštinu u Pijemontu.

Naime, Pablo je prva beba rođena u Ostani u poslednjih 28 godina. On sada ima nedelju dana i najmlađi je stanovnik ovog grada koji broji samo 85 stanovnika.

Gradonačelnik Ostane Đakomo Lombardo podelio je svoje oduševljenje zbog rođenja Pabla, jer se ova oština već dugo bori sa vraćanjem mladih u ovaj grad.

Ostana je mesto udaljeno oko 60 kilometara od Torina, a mladi se odavno sele u veće gradove. Roditelji malog Pabla su prvi koji su se u poslednje vreme vratiti da žive u ovom malom gradu.

“Volimo izazove. Pre pet godina odlučili smo da napustimo Torino i promenimo naše živote. Volimo kvalitet života u Ostani, to je bezbedno mesto za decu i osećamo se kao deo zajednice”, rekao je dečakov otac.

Prekidanje negativnog treda iseljavanja iz manjih gradova problem je u Italiji već duži niz godina, pa je tako pre 20 godina lokalna zajednica u Pijemontskom okrugu pokušala da na različite načine privuče mlade ljude.

Ostana nije jedina koja se bori sa depopulacijom; procenjuje se da u Italiji postoji 6.000 potpuno pustih naselja iz kog su se ljudi preselili u veće gradove.

01/02/2016 13:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments