Ovo je najbolja učiteljica na svetu!

20/03/2017 14:13

Ovo je najbolja učiteljica na svetu!

Kako biste se osećali kada bi bili proglašeni za najboljeg u svojoj struci – na celom svetu? Ova učiteljica je upravo to doživela – da bude problašena za najbolju učiteljicu na svetu!

U pitanju je Megi Mekdonel koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izolovanoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku. Za svoj rad je dobila Svetsku nagradu za učitelje koja se dodeljuje u Dubaiju, a koja vredi milion dolara.

najbolja uciteljica na svetu

Mekdonel je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog procenta zloupotrebe droga u Saluitu, selu koje je dom druge najsevernije inuitske zajednice u Kvebeku. Do Saluita se može stići samo avionom, a temperature zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa.

“Mislim da mi se kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata mogu se zatvoriti, ali odnos s učenicima se nastavlja jer delimo istu zajednicu”, rekla je nagrađena učiteljica.

Nagrada od milion dolara uručuje udruženje Varkej sa sedištem u Londonu pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Rašid al-Maktoumom.

20/03/2017 14:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments