Uputstva jedne mame

29/08/2015 17:22

Uputstva jedne mame

Mame ne prestaju da “rade svoj posao” bez obrzira na to koliko su im deca odrasla. Kako bi bila sigurna da će sve biti uredu, jedna mama je ostavila zanimljiva uputstva svom sinu.

Kada je otišla na odmor, svom sinu je ostavila kuću na čuvanje. Iako to nije bio prvi put, ova mama je imala potrebu da porukama koje je ostavila po celoj kući “pomogne” svom sinu da preživi sam u kući.

Martin Het, koji ima 27 godina, uputstva svoje mame podelio je na internetu. Kao i njemu, i drugima su ove poruke bile zanimljive. Naravno, njegova mama je ova uputstva shvatila veoma ozbiljno, bez namere da se njima zabavljaju njen sin i svi ostali.

Kako bi bila sigurna da će njen 27-ogodišnji sin znati da se ponaša u kući, u svakoj prostoriji je ostavila neka pravila ili uputstva, a ukupno ih je bilo 13.

Na porukama su bila zapisana uputstva od toga – kako da zaliva cveće, pa sve do saveta da “mora biti pažljiv sa mačkom”.

Osim toga, neke instrukcije su zaista bile koristne, kao što je ona na kojoj je napisala da ne obavlja veliku nuždu u donjem WC-u jer je vodokotlić pokvaren.

Kako bi bila sigurna da će zaista sve biti u redu i sa kućom, ali i sa njenim sinom, napisala mu je i na koje sve načine joj se može javiti, a najvažniji savet je bio: “Nemoj da zaključavaš vrata, možda nikad nećeš moći da pobegneš“.

Het je rekao da ovo nije prvi put da on čuva kuću svoje majke kada ona nije tu, ali da uputstva nikada nisu izostala. Ranije ih nije pratio niti im davao ikakav značaj, ali sada je shvatio koliko su zapravo korisna i počeo je da ih sledi.

Najsimpatičnija je bila jedna poruka koju je “napisao” tuš na sparatu, a koja je glasila ovako: “Molim te nemoj me koristiti, operi se u mom znatno boljem prijatelju u prizemlju“.

29/08/2015 17:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments