Uskršnji trik: Izbelite jaja pre farbanja!

13/04/2017 11:19

Uskršnji trik: Izbelite jaja pre farbanja!

Uskrs se ne može ni zamisliti bez šarenih jaja, a što su ona šarenija i lepša – to je i veća radost u celoj kući. Ako želite da unapredite svoju tehniku i imate još lepša jaja ove godine – poslužite se ovim trikom!

Naime, ukoliko želite da na bilo koji način ofarbate jaja – sigurno je da će se bolje primiti i biće izraženije na onim jajima koja imaju svetliju ljusku.

Pogledajte još: Uskršnja jaja na prugice!

Međutim, ne možete vi baš birati samo svetlija jaja – ali možete da ih izbelite ukoliko želite da sva budu sjajno ukrašena i ofarbana.

bela jaja

Razlika između izbeljenih i neizbeljenog jajeta

Ovaj trik je zaista jednostavan i ne zahteva ni puno vremena ni puno “materijala”.

Ukoliko želite da izbelite jaja pre farbanja potrebno vam je:

  • voda
  • alkoholno sirće
  • jaja (naravno!)

Proces beljenja jaja:

Kuvajte jaja u vodi pomešanoj sa alkoholnim sirćetom – u razmeri 1:1, odnosno – jedna čaša vode : jedna čaša sirćeta. U posudu sipajte dovoljno ove mešavine – kako bi jaja bila u potpunosti prekrivena ovom tečnošću.

Kada voda bude prokuvala – jaja stavite pod hladnu vodu, a kada se malo ohlade – potrebno je držati ih pod mlazom vode i brisati ih – mekšim sunđerom ili krpom.

Budite pažljiviji kada brišete jaja – jer je ljuska od kuvanja u sirću možda malo slabija, pa se može desiti da od pritiska pukne.

Pogledajte video i ispratite ceo ovaj proces – korak po korak:

13/04/2017 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments