Dinja kao lek!

16/07/2016 09:55

Dinja kao lek!

Jedan od omiljenih plodova leta je svakako dinja. Osim što je lepa i osvežavajuća tokom vrelih letnjih dana, dinja je i veoma zdrava.

Upravo zbog svojih sastojaka dinja može da se koristi i kao lek. Značajno mesto i primenu ima i u narodnoj medicini prema kojoj se svaki deo dinje može iskoristiti za rešavanje nekih zdravstvenih problema.

Pogledajte koje sve zdravstvene probleme možete rešiti zahvaljujući slatkoj dinji i na koji način:

dinja isecena

Grčevi u stomaku

Pomešajte 2 kašičice semena dinje i 2 kašičice semena krastavaca, pa ih prelijte sa 6 dl vrele, kipuće vode. Ostavite ovo poklopljeno dva sata, nakon čega je potrebno da procedite sadržaj. Popijte 1 dl pre doručka, 2 dl pre ručka i večere i ovaj tretman ponavljajte 10 dana.

Problemi sa bešikom

Pomešajte 2 kašičice sitno izmrvljenog semena dinje, 2 kašičice semena krastavca i 1 kašičicu usitnjenih peteljki višnje, pa sve to zajedno prelijte sa 7 dl kipuće vode i ostavite da poklopljeno odstoji dva sata. Procedite i pijte po 2,5 dl tri puta dnevno pre svakog obroka narednih 5 dana.

Za jačanje imuniteta

Potreban vam je sok od dinje – isceđen ručno ili u sokovniku, koji ćete pomešati sa jogurtom medom i limunovim sokom. Pijte dva do tri puta dnevno po jednu čašu.

Za suvu kožu

Iscedite sok od dinje i dodajte jednaku količinu mleka i ružine vodite. Ovako pripremljen losion stavljajte uveče i ujutru (a može i češće) i nakon 20 minuta isperite lice mlakom vodom.

16/07/2016 09:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments