Hrana koju ne bi trebalo čuvati u frižideru
Povezane objave
Najčešće se u frižideru čuvaju namirnice koje želimo da ostanu sveže, pogotovo tokom vrelih letnjih dana kada su veće šanse da se hrana pokvari.
Međutim, postoje namirnice kojima nikako nije mesto u frižideru, čak i kada temperature u toku dana pređu 30 stepeni.
Iako se leti frižider pretrpava hranom za koju se bojimo da će se u suprotnom pokvariti, postoje namirnice koje bi duže trajale ako su van frižidera, a osim toga – mogu pokvariti druge namirnice pored kojih se nađu u frižideru.
Ovu hranu ne treba držati u frižideru:
Hleb
Ako želite da sačuvate svežinu hleba – bolje je da ga ostavite van frižidera jer tamo nema dovoljno vazduha, pa se brže suši.
Luk
Kako ne bi proklijao, luk je potrebno čuvati na tamnom i suvom mestu, dok će u frižideru svojim mirisom verovatno pokvariti drugu hranu koja se tamo nalazi.
Paradajz
Prirodan ukus paradajza se gubi prilikom hlađenja, zato je najukusniji paradajz koji je stajao na sobnoj temperaturi.
Med
Pravi, prirodni med ne može da se pokvari nikad! To je jedina namirnica o kojoj zaista nema potrebe da brinete, a pogotovo ne da je čuvate u frižideru. Medu je mesto na nekoj polici ili u ormariću u kuhinji.
Dinja
Pre nego što isečete dinju – nema potrebe da je čuvate u frižideru, jer se neće pokvariti. Međutim, načetu dinju ili posudu sa komadićima je potrebno umorari u foliju i staviti u frižider, ukoliko želite da sačuvate nešto i “za posle”.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*