Kako negovati kosu tokom leta?

24/06/2016 10:51

Kako negovati kosu tokom leta?

Kada dođu vreli letnji dani – celom telu je potrebna posebna nega. Kako bismo se osećali dobro moramo se hidrirati što više, a ako želimo lepo da izgledamo – postoje pravila koja moramo poštovati.

Kao što sunce i toplota mogu negativno da utiču na zdravlje i izgled kože, takav uticaj mogu imati i na kosu. Zbog toga je veoma važno voditi brigu o kosi tokom vrelih dana, ali na pravi način.

Nega kose tokom leta

Ono što najviše šteti kosi tokom leta je svakako sunce – koje je isušuje, ali i slana voda i hlor – ukoliko idete na kupanje.

Sve ovo su razlozi zbog čega kosa tokom leta može da izgleda suvo i zbog čega najčešće gubi sjaj koji ste negovali tokom cele godine.

Međutim, postoji način da ovaj sjaj sačuvate i tokom najvrelijih letnjih dana.

zena bazen

Lepa kosa tokom leta

Za početak – leto bi trebalo dočekati šišanjem. Na ovaj način možete biti sigurni da ćete sezonu toplih dana započeti sa najzdravijom kosom. Skraćivanje krajeva koji su ispucali može vas dočekati i u sred sezone – jer kosa leti brže raste, ali i brže puca.

Zaštitite je od sunca različitim proizvodima, na isti način na koji štitite i kožu. Postoje produkti koji mogu vašu kosu zaštititi od lošeg uticaja UV zraka – što je veoma važno. Ovi proizvodi mogu biti u obliku spreja, gela ili kreme, a kupuju se u svim radnjama sa kozmetikom.

kosa leto

Još jedan način da kosu sačuvate od štetnih sunčevih zračenja je i šešir sa širokim obodom, koji vas štiti i od sunčanice – pogotovo ukoliko planirate da duže vreme provedete izloženi suncu (na plaži, bazenu i slično).

Kosu je potrebno zaštititi i od vode. Za ovo mogu biti od velike koristi regeneratori koji se ne ispiraju. Na mokru kosu nanesite ovakav proizvod, jer će kosa u tom slučaju upiti manje soli i hemikalija iz vode koje joj inače veoma škode. Kosu nakon kupanja isprati čistom vodom.

Važno je i čime perete kosu tokom leta. Čak iako inače imate masnu kosu i borite se sa tim tokom cele godine – u toku leta možete, a bilo bi i preporučljivo, koristiti proizvode koji potpomažu hidrataciju i sjaj kose. S obzirom na to da ćete kosu leti svakako češće prati – nećete imati problema sa masnom kosom.

kosa sunce leto

Izbegavajte dodatno zagrevanje kose. Potrudite se da tokom leta što češće izbegnete sušenje kose fenom ili tretiranje bilo kojim drugim vrućim aparatom. Najbolje bi bilo da bar jednom nedeljno pustite kosu da se sama osuši, a što više puta – to je bolje za njeno zdravlje. Možete mokru kosu uplesti u pletenice i pustiti da se tako osuši – osim što ćete poštedeti svoju kosu dodatnog zagrevanja – dobićete i sjajne talase!

24/06/2016 10:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments