Lek iz prirode za uporne glavobolje

16/01/2016 12:35

Lek iz prirode za uporne glavobolje

Glavobolja može biti posledica različitih zdravstvenih problema, a u savremenom dobu najčešće nastaje zbog stresa, umora ili preopterećenosti organizma.

Uporne glavobolje se javljaju u potiljku, a manifestuju se kao uporan i tup bol koji uništava koncentraciju, a prouzrokuje osećaj razdražljivosti i malaksalosti.

Oni koji se često susreću sa ovim bolom trude se da pronađu način da ga se što pre reše, pa je najčešće rešenje za glavobolju tableta aspirina. Međutim, to nije jedini, a ni najbolji način da se rešite ovog upornog bola, pogotovo ako se on učestalo ponavlja.

Glavni sastojak (ali ne i jedini) koji se nalazi u aspirinu i koji pomaže u ublažavanju glavobolja, isti je sastojak koji se nalazi i u bademu. Samo jedna šaka badema može dati iste rezultate kao jedna tableta aspirina.

badem

Osim što je prirodnog porekla i što deluje na glavobolju, bademovo dejstvo je dugotrajnije od dejstva tablete, a ne može izazvati nikakve neželjene efekte.

Glavobolju ublažava salicin koji predstavlja protivupalnu aktivnu supstancu, a u bademu se nalazi u velikim količinama, zbog čega se ovaj orašasti plod naziva i prirodni aspirin.

Postoji još razloga zbog kog bi glavobolju trebalo lečiti bademom a to je – magnezijum koji se takođe nalazi u bademu, a koji je veoma važan za bolji protok kiseonika i nutrijenata u organizmu, zbog čega je ovaj plod dobar za celokupno zdravlje tela.

16/01/2016 12:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments