Svakodnevna higijena: Šta je dobro, a šta ne?

20/11/2015 15:28

Svakodnevna higijena: Šta je dobro, a šta ne?

Priča o svakodnevnoj higijeni povezana je sa velikim brojem mitova, ali i istina. Pitanje je u šta bi trebalo da verujemo, a čega da se klonimo?

Briga o kosi je svakako podjednako važna kao i briga o ostatku tela. Međutim, često se polemiše o uticaju različitih preparata za kosu na njen kvalitet.

O ovome su mnogi stručnjaci iznosili svoja mišljenja, a zaključak je nešto u šta bismo svi mogli da poverujemo!

Naime, pranje kose ne utiče na njen kvalitet. Međutim, ono na šta bi trebalo da se obrati pažnja jeste kvalitet preparata koji se koristi.

woman-586185_1920 (1)

Nije slučajnost da postoji više vrsta šampona koji su namenjeni različitim tipovima kose. Osim što je neophodne odabrati odgovarajući šampon i ostale proizvode koji se koriste, važno je znati i na koji način se pere kosa.

Svakodnevno pranje kose, čak i nekoliko puta u toku dana, nije nešto što može da ošteti kosu, da utiče negativno na njen kvalitet i izgled.hair-863698_1920

Kvalitet kose je nešto sa čime se rodimo, ali se on može održavati, ukoliko se primenjuju odgovarajući proizvodi i ako se vodi računa.

Oni koji su skloni peruti, moraju znati da jaki šamponi samo ubrzavaju stvaranje peruti, umesto da je otklone. Zato je jako važno obratiti pažnju na sadržaj preparata.

hair-690127_1280

Takođe, oni koji imaju kosu sklonu brzom mašćenju, moraju znati da nije šampon presudan u održavanju kose čistom, nego voda kojom se pere kosa. Zato je za njih najbolje da kosu peru hladnijom vodom, s obzirom na to da vruća voda proizvodi ulje u kosi što dodatno ubrzava mašćenje.

20/11/2015 15:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments