Zašto nam oko “igra”?

22/06/2016 09:15

Zašto nam oko “igra”?

Ako vam se nekad dogodilo da iz čista mira oko počne da vam trepće, odnosno da “igra” onda znate koliko ovo izaziva čudan osećaj iako najčešće traje veoma kratko.

Međutim, isto kao i štucanje – ovo može prestati za nekoliko minuta, ali može trajati i satima, pa i danima, kada je potrebno zatražiti stručno mišljenje i otkloniti uzrok.

Oko “igra” zbog nekog živca na kapku koji se grči i opušta veoma brzo, pa dolazi do tog treperenja koje ne možemo da kontrolišemo.

Prema rečima stručnjaka, ovo je uzrokovano najčešće umorom ili stresom, kao i preteranim naprezanjem očiju, preteranim konzumiranjem kofeina, alkohola, ali i u slučaju da imamo problema sa sušenjem očiju i slično.

Rešenje ovog problema je jednostavno – potrebno vam je više mira, odmora, sna, ali i šetnje i drugih aktivnosti koje će vas opustiti i učiniti da se osećate bolje. Preporučuju se meditacija, polako disanje i opuštanje mišića u telu.

Ako treperenje potraje duže od dan-dva onda je najbolje posavetovati se sa lekarom koji će na najbolji način utvrditi problem i ponuditi rešenje.

22/06/2016 09:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments