6 najskupljih čokolada na svetu

11/08/2017 19:33

6 najskupljih čokolada na svetu

Dok se Belgija, Švajcarska i Nemačka bore oko toga ko će napraviti najlepšu čokoladu, ima i onih koji su odlučili da u čokoladu, umesto lešnika ili kokosa, ubace na primer zlato! Od Švajcarske, preko Francuske, Ekvadora i SAD, donosimo spisak najskupljih poslastica od kakaoa.

1. To’ak čokolada

U 2014. godini, napravljeno je samo 574 table ove čokolade, a jedna tabla košta 260 dolara. Zašto? Za nju se bira isključivo najbolji kakao, sa 14 plantaža na Ekvadoru, a da bi se napravilo 40 grama ove čokolada, potrebno je izvršiti čak 36 kulinarskih koraka.

2. Chocopologie by Knipschildt

Napunjena sa najskupljim francuskim tartufima, jedna tabla ove crne čokolade košta 250 dolara. Pored tartufa, u nju se stavlja vanila krem i italijansko ulje od tartufa.

3. DeLafée

Dvadesetčetvorokaratne ljuspice zlata umotane u najfiniju švajcarsku čokoladu prodaju se po komadu za 330 dolara. Pa ko bi mogao da odoli pozlaćenoj čokoladi?

4. Amedei’s Prendimé

Ovu čokoladu napravila je Sesilija Tesieri, Toskanka koja je dobila pretižnu nagradu za najbolju čoko majstoricu na svetu. Da li zbog svoje izumiteljice ili izvrnog ukusa, ne znamo, ali jedna ova čokoladica košta 55 dolara.

5. Richart’s Intense Valentine

Ova čokolada pravi se od venecuelanskog kakaoa zajedno sa najkvalitetnijim kakao prahom na svetu- criollo. Uz to, dodaju se raznorazne arome od biljaka, začina, citrusa i cveća. Za oko 40 grama ovih mini čokoladica potrebno je izdvojiti između 120 i 124 dolara, u zavisnosti od ukusa i vrste same čokolade.

6. Debauve Gallais’s Le Livre

Iako je prošlo petnaest godina otkako je ova čokolada počela da se prodaje i dalje je jednako tražena, a najviše zbog ambalaže. Naime, 35 čokoladica upakovano je u pozlaćenu kožnu kutiju koja podseća na knjigu. Uz klasičnu od kakaoa, možete kupiti i čokoladu sa tartufima, čokoladnim ljuspicama, bombonama ili pak zlatnim novčićima. Treba samo da izvojite 550 dolara za jednu ovakvu slatku kutiju.

11/08/2017 19:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments