Da li ste u detinjstvu maštali o ovim stvarima?

20/07/2020 11:04

Da li ste u detinjstvu maštali o ovim stvarima?

Šta bi se desilo kad bi počeli da kopamo tunel u želji da stiglemo na drugi kraj planete? Pod uslovom da zanemarimo Zemljino tečno žarište kao nezaobilaznu prepreku.

Mora da ste kao i svako dete po glavi motali ovo pitanje ili pak ipak pokušali da kopate.

Kao i svako dete imali smo pasiju pitanja kako i zašto, ali čak istoimene knjige u tri tona nisu imale odgovore na sva naša pitanja. Ovo pitanje nam se pre nekih par dana vratilo u misli i zajedno sa kolegama smo ismejali teorije koje su nam nudili roditelji kao odgovore na naša već dosadna i mnogobrojna pitanja koja baš i nemaju smisla. Ali čovek je tu da bude radoznao i tako je svet kakav znamo i nastao, a dete je tu da bude iskreno i da se ne libi ni pitati.

Maštoviti ukućani su nas ubedili i da možemo stići do Kine ako budem dovoljno dugo kopali…i mi smo kopali dok nismo uništili baštu ali Kine nigde. Nisu bili u pravu, pravac do Kine vodi iz Argentine, tako da smo živeli u Argentini ova teorija bi donekle mogla da „pije vodu“.

Ako imate želju da završite na Havajima morali biste kopanje početi u Bocvani, a iz Srbije kopanjem kroz zemlju biste stigli u beznađe južnog Pacifika hiljade kilometara istočno od Novog Zelanda.

Ukoliko sad želite da se igrate sa svojom decom na sličan način i „kopate kroz Zemlju“  na internetu možete naći zanimljiv sajt za to: www.antipodesmap.com 

20/07/2020 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments