Najbizarnije Barbike ikada napravljene

25/03/2019 10:29

Najbizarnije Barbike ikada napravljene

Barbi lutke u svim delovima sveta omiljena su igračka brojnih devojčica. Ove godine, Barbika puni 60 godina, a tokom ovih decenija, menjala se, promenom pop kulture.

Prve Barbike i one danas razlikuju se po mnogo čemu, a kako po dizajnu odeće, tako i po frizuri i šminki. Tokom godina, Barbije pratila modne trendove, a danas, postoji bezbroj varijacija na ovu temu.

U pokušaju da budu u korak s vremenom, dizajneri iz Matela su nekada zaista preterali, a u nastavku otkrijte najbizarnije Barbike ikada.

Najčudnije Barbike

Barbika koja ne voli matematiku

Davne 1992. godine, u prodaji se našla “Tin tok” Barbika, koja je, kao što joj i samo ime kaže, bila tinejdžerka. Bila je isprogramirana da govori, a jedna rečenica je posebno naišla na kritike. U pitanju je rečenica “Matematika je baš teška” koju je ova lutka rado izgovarala i tako, prema nekim stručnjacima, loše uticala na devojčice širom sveta.

Barbika koja je porađa

Matel je 2003. godine osmislio lutke “Srećna porodica”, gde je postojala i Barbika u devetom mestu trudnoće sa bebom u stomaku koja može da se izvadi. Mnogi su smatrali da je ovo u kranju ruku jezivo i Barbika je povučena iz prodaje.

Barbi u pubertetu

Matel je 1975. godine napravio Barbiku koja je u pubertetu i raste. Pored ruku, trupa i nogu, rasle su joj i grudi, što je naišlo na prezir javnosti.

Video Barbika

Klinci su obožavali Barbiku Video Girl, koja je lansirana 2010. godine. Imala je kameru, koja je mogla da snima video od 30 minuta koji je mogao da se prebaci na kompjuter. Međutim, FBI je smatrao da bi ovo moglo da se koristi u neprikladne svrhe.

Barbika u indvalidskim kolicima

Mandatory Credit: Photo by Peter Brooker/REX/Shutterstock (274736c)
BARBIE DOLL IN WHEELCHAIR
NEW BARBIE BECKY – DISABLED DOLL – 1997

Matel je 1997. godine osmislio Barbiku u kolicima, koja se zvala Beki. Međutim, Barbika je povučena iz prodaje u kasnijim godinama jer nije mogla da prođe kroz vrata Babri kuće.

Foto: www.rd.com

25/03/2019 10:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments