Ovo su najređe životinje na planeti!

06/09/2017 16:00

Ovo su najređe životinje na planeti!

Svaka životinjska vrsta ima svoje prirodno stanište koje jim odgovara, a neke vrste životinja mogu se pronaći samo na određenim delovima sveta. Ovo su samo neke od najređih vrsta životinja na planeti.

Torni đavolji gušter- Australija

torni guster

Ovaj gmizavac izgleda veoma opasno, zbog svojih bodlja, međutim, prava istina je da je veoma bezopasan. Ono po čemu je torni đavolji gušter specifičan jeste način na koji pije vodu- kroz kožu.

Vilson rajska ptica- Indonezija

Ova predivna ptica pronađena je samo na dva ostrva- Vaigeo i Batanta u indonežanskoj Novoj Gvineji. Iako je retka, lako se prepoznaje po svom čudnom repu i jarkim bojama perja.

Brokesia mikra- Madagaskar

 


Ovaj najmanji kameleon na svetu dostiže veličinu od oko 3 centimetara kada potpuno naraste. Živi u blizini Madagaskara, na stenovitom ostrvu Nosi.

Teksaški slepi salamander

Kako mu i samo ime kaže, ovaj gušter živi u pećinama Teksasa. Uprkos ograničenom vidu, ovaj salamander je veoma dobar lovac, a hrani se puževima i škampima.

Čovečija ribica- Balkan

 

#covecijaribica A post shared by Ankica (ankica_zunic) on

Čovečja ribica je repati vodozemac. Pronađen je isključivo u u podzemnim jezerima i mirnijim delovima podzemnih potoka i rečica od severa Italije, Istre i Primorske Slovenije, preko Dalmacije i Bosne, sve do Crne Gore.

Foto: Instagram

06/09/2017 16:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments