Viđena prva bela žirafa

29/01/2016 15:29

Viđena prva bela žirafa

Pojava u prirodi kada neko usled depigmentacije biće bude potpuno belo – dešava se veoma retko, pa predstavlja glavnu atrakciju svih zainteresovanih.

Koliko je retko u prirodi uopšte, toliko se još ređe dešava kod žirafa – odnosno toliko retko da je tek sada primećena prva bela žirafa.

Ova čudna žirafa viđena je u nacionalnom parku Tarangire, na severu Tanzanije koja je odmah skrenula pažnju na sebe i svi žele da je vide.

Međutim, koliko god da je zanimljivo to što je priroda odučila da ova žirafa bude gotovo potpuno bele boje, ovo može biti veoma opasno za nju.

Sve funkcije njenog tela su u redu i zapravo joj ništa ne nedostaje, ali šare su ono što ju je u divljini spašavalo od opasnosti, a sada joj je to uskraćeno.

albino zirafa

Ova žirafa, nazvana po prašku za pranje veža – Omo, sada je posebno na nišanu lovokradica koje žele da uhvate ovu albino žirafu zbog njenog neobičnog izgleda.

Omo je mogla da bude odbačena i od strane krda zbog svog svetlog krzna i upadljivosti, ali su je ipak prihvatili u zajednici i ostale žirafe ne deluju uopšte zabrinuto zbog njenog izgleda.

29/01/2016 15:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments