U čemu leži moć Marvelovog junaka Crnog pantera?

31/05/2018 14:50

U čemu leži moć Marvelovog junaka Crnog pantera?

Marvelov junak Crni panter ima zanimljive moći. Film o ovom novom heroju prikuplja reči hvale i puni bioskopske sale širom sveta.

Ko je Crni panter? Koje su njegove supermoći?

Panter iz Vakande

Naime, priča počinje u izmišljenoj zemlji Vakandim, koja je smeštena u Africi. Ova zemlja krije tajnu, izgrađena je na vibranijumu, koji predstavlja najjači metal na zemlji. Tehnologija koju poseduju, nema niko drugi.

Crni Panter, ustvari je momak T’Čala, koji postaje kralj nakon što izgubi oca u terorističkom napadu.

Ova izmišljena zemlja bogata je mineralima, zahvaljujući metalu koji je dospeo na Zemlju preko meteorita i sadrži mnoga svojstva, poput mogućnosti apsorpcije talasa i vibracija, pa se tako upotrebljava u izradi oružja i oklopa.

Vibranijum je metal koji se provlači i kroz starija Marvelova ostvarenja, u funkciji štita.

Kostim Crnog Pantera izrađen je od ovog materijala, pa se tako meci odbijaju od njega.

Naučnici su se malo pozabavili ovom temom, u pokušaju da otkriju, koja supstanca bi mogla da zameni vibranijum u stvarnom svetu.

Nakon sprovedenog istraživanja, otkirveno je da bi po karakteristikama, najviše odgovarao grafen. U pitanju je materijal koji se dobija kada se slojevi grafita razdvoje na deliće debljine atoma.

On je u isto vreme najtanji i najjači, providan i gust. Atomi plina ne mogu proći kroz njega, dok ga karakteriše i velika fleksibilnost. Predstavlja odličan provodnik toplote i elektriciteta, a otkriven je i način za njegovu bržu proizvodnju.

31/05/2018 14:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments