Zanimljivosti o neobičnoj porodici Simpson

25/11/2021 13:55

Zanimljivosti o neobičnoj porodici Simpson

Žuti junaci koji žive u izmišljenom američkom gradiću, skrivaju nekoliko zanimljivih činjenica.

Predstavljamo vam zanimljive stavke o najpoznatijoj animiranoj seriji na svetu.

“The Simpsons”

Znate li zašto su stanovnici Springfilda žuti? Naime, reč je o samo jednoj crti! Za izgled junaka zaslužan je bivši animator, čiji je zadatak bio da oboji sve originalne crteže kreatora Meta Groninga. Žuta boja je izbrana zbog kose, odnosno, nije nacrtano gde im prestaje čelo, a počinje kosa, pa je animator izabrao žutu jer liči i na boju lica i boju kose.

FOTO:sr.wikipedia.org

Ime koje izranja iz oblaka

U uvodnoj špici, prezime porodice animiranih junaka izranja iz oblaka. U momentu kada nam se otkriva ime serije, možemo da vidimo samo nekoliko slova, odnosno samo “The Simps”, što je namerno urađeno. Naime, kreatori navode da je ovo istaknuto, kako bi gledaoci shavatili da je reč o jednostavnim i pomalo priglupim ljudima. “Simps” je skraćenica reči “simpletons” ili u prevodu “glupe ljude”.

Grad Springfild

Ime grada, Springfild, pozajmljeno iz hit sitkoma pedesetih “Father knows best”. Kreatori serije navode da ono zvuči dosadno, baš kao što bi i trebalo.

Gost Majkl Džekson

Majkl Džekson je gostovao u Simpsonovima 1991. godine. Kralj popa je snimio dijaloge, ali nije želeo da peva. Naime, na snimanje je poveo i “autorizovanog imitatora” Kipa Lenona, a na pitanje zašto ne otpeva sam, odgovorio je, bez dodatnog objašnjena:”To je šala za moju braću”.

Poznati gosti

Nije samo Majkl Džekson gostovao u Simpsonovima. Animiranim junacima glasove su pozajmili i Stiven Hoking, Elizabet Tejlor, Bitlsi i mnogi drugi. Brus Springstin i Tom Kruz su jedini koji nikad nisu pristali da gostuju u seriji, iako su pozivani nekoliko puta.

Izvor: nationalgeographic.rs

25/11/2021 13:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments