Hrana koja je u nekim zemljama zabranjena

02/03/2020 14:16

Hrana koja je u nekim zemljama zabranjena

Da li se hranite zdravo? Sigurno ste ovo pitanje postavili sebi mnogo puta. Gotovo svaka trpeza preplavljena je industrijski obrađenom hranom, što se svakako ne može svrstati u zdrav način ishrane. Međutim, gotovo sve te namirnice su dozvoljenje, a mi vam predstavljamo hranu koja je u nekim državama zabranjena za jelo.

Žele bombone

Da li možete da zamislite koji bi razlog bio za ukidanje žele bombona i njihovu zabranu? Naizgled deluju potpuno bezazleno, a za mnoge su one omiljeni slatkiš. Međutim, u Velikoj Britaniji su žele bombone zabranjene jer “predstavljaju veliku opasnost od gušenja”.

Francuska: Zabranjen kečap

Francuska je nedavno zabranila kečap u kuhinjama osnovnih škola pod izgovorom da upravo ovaj premaz predstavlja pretnju tradicionalnoj francuskoj kuhinji, a da deca ne mogu da osete pravi ukus onoga što jedu.

Opasno Kinder jaje

U Sjedinjenim Američkim Državama zabranjena je prodaja Kinder jajeta – jedne od omiljenih poslastica velikog broja dece širom sveta. Razlog za ovo je taj što u sebi Kinder jaje ima ugrađene nenutritivne objekte – odnosno nejestive delove koji mogu biti opasni za male Amerikance.

02/03/2020 14:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments