Jednom u milion: Potpuno različite bliznakinje

19/02/2016 12:24

Jednom u milion: Potpuno različite bliznakinje

Dešava se da se rode jednojajčani blizanci koje je nemoguće razlikovati, kao i blizanci koji su u potpunosti fizički različiti, a ne izgledaju kao blizanci uopšte.

Međutim, ono što je veoma retko i dešava se jednom u milion jesu blizanci sa različitom bojom kože.

Čak i kada roditelji imaju različitu boju kože, deca uvek “odaberu” mešavinu ili dominantniji gen, ali kada su blizanci u pitanju može se desiti i nešto neverovatno.

Naime, u Mančesteru su rođene bliznakinje koje imaju različitu boju kože.

“Bebe su bile identične kada su rođene, njihova koža bila je ružičasta. Međutim, oko treće nedelje počele su sve više da se razlikuju, uključujući i boju njihovih očiju”, rekla je njihova majka, Hana Jarker.

bebe bliznakinje

“Anaja tako sada ima svetle oči i put, dok je Majla nasledila tamniji ten od svog oca Kajla Armstronga, koji je mulat. I on i ja bili smo šokirani kada su bebe počele da se menjaju”, dodala je.

Jednojajčani blizanci se razvijaju iz istog oploženog jajeta koji se deli na dve jednake celine, zbog čega su jednojajčani blizanci najčešće gotovo identični po izgledu, dok su dvojajčani blizanci različiti – jer se razvijaju u odvojenim amniotskim kesama i preuzimaju različite gene od oba roditelja.

19/02/2016 12:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments