Jutarnje navike za bolji život

20/09/2016 10:44

Jutarnje navike za bolji život

Ako želite da imate ispunjen dan i iskoristite svaki trenutak – morate početi od jutra! Zato je važno kako provodite početak dana i već prve minute nakon buđenja.

Narodna izreka “Po jutru se dan poznaje” nije nastala slučajno, zato se potrudite da vam jutro bude onakvo kakav biste voleli da vam bude ceo dan.

Usvojite nekoliko lepih i zdravih jutarnjih navika i obezbedite sebi srećniji i bolji život:

jutro

Dišite duboko

Čim se probudite i ustanete iz kreveta obezbedite svom telu dozu svežeg vazduha. Čak i kadaje prozor otvoren čitavu noć – u prostoriji u kojoj spavate ujutru nema dovoljno svežeg vazduha, zato odmah otvorite sve prozore u kući i duboko dišite. Prvih 10 minuta u toku dana posvetite dubokom disanju – kao i podsećanju sebe da ste živi, zdravi i srećni i da je to prvi dan nastavka vašeg života. Pozitivan stav od ranog jutra trajaće ceo dan.

Pročitajte i: Zdrav jutarnji ritual!

Vežbe istezanja

Nakon što ste u krevetu proveli veći broj sati – vaše telo je malo tromo kad ustanete. Kako biste obezbedili što bolju cirkulaciju krvi kroz celo telo – potrebno je da uradite nekoliko kratkih vežbi istezanja koje će vam sigurno prijati. Za ovu sjajnu naviku potrebno vam je 5 minuta, a pozitivne efekte ćete osećati odmah i u toku celog dana.

Pročitajte i: 8 saveta za bržu jutarnju rutinu!

Nakon vežbi istezanja možete nastaviti i sa vežbama zatezanja i jačanja određenih grupa mišića – za šta je dovoljno da izdvojite 15 minuta.

tusiranje

Tuširanje

Ako ste odradili sve svoje vežbe za početak dana – vreme je za tuširanje. Ako naizmenično puštate hladniju i toplu vodu to će podstaći cirkulaciju i razbuditi vas u potpunosti, a od energije ćete već tad pucati.

Doručak

Čak iako imate naviku da ujutru pijete kafu i jednostavno bez nje ne možete da započnete dan, postoji nešto što bi trebalo pre kafe da uradite, a to je – da doručkujete. Ne kaže se džaba da je doručak najvažniji obrok u danu, jer je on podloga za ceo dan. Pojedite nešto što će vam prijati i što će vam dati dovoljno energije za započinjanje dana.

dorucak

Planiranje dana

Dok doručkujete i pijete kafu – počnite sa planovima za dan koji je pred vama. Još bi bolje bilo da grublji plan rada za taj dan pripremite veče pre, a da ujutru imate vremena za finese i za ubacivanje obaveza ili aktivnosti u kojima uživate i koje želite sebi da priuštite.

20/09/2016 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments