Pametnija deca – bolje lažu

25/08/2015 16:52

Pametnija deca – bolje lažu

Kada su stručnjaci sproveli istraživanje nad decom od šest i sedam godina, došli su do jednog jako zanimljivog zaključka.

U okviru istraživanja, deca su rešavala kviz sa karticama. Na svakoj kartici je, sa druge strane, bio napisan odgovor ali je mališanima rečeno da ne smeju da gledaju i da varaju. Naravno, pružena im je i prilika u par navrata da zavire na poležinu kartice kad “niko ne gleda”. Kamere, koje su bile skrivene zabeležile su sve male prevarante.

Deca koja se učestvovala u ovom istraživanju su nakon kviza bila intervjuisana. Naravno, jedno od pitanja bilo je vezano i za odgovore koji su se nalazili na poleđini kartica.

Podaci nakon istraživanja su pokazali da su deca, čija je memorija bolja, bolji u još nečemu od svojih vršnjaka koji malo teže pamte i uče. Pametnija deca su bolja u laganju. Deca koja su sa poleđina kartica zapamtili više reči, “bolje” su lagala – kada su ih pitali da li su varali na kvizu.

Zato se zapitajte šta sve može da znači to što je baš vaše dete prvo naučilo pesmicu napamet. Svoje dete ne morate da menjate, samo malo više obratite pažnju na njegovo ponašanje.

25/08/2015 16:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments