Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisuju konkurs „Spasimo našu planetu“

13/02/2018 14:26

Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisuju konkurs „Spasimo našu planetu“

Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisuju konkurs „Spasimo našu planetu“ za sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

Cilj je skretanje pažnje na nauke koje mogu da dopirnesu očuvanju planete. Oni koji se prijave na konkurs treba da se bave sledećim temama: smanjenje bacanja hrane, akcija prazan kontejner i uticaj plastike na okruženje.

Učenici će moći da predstave svoje radove u formatu makete ili prototipa, video-reportaže ili kroz radionice za popularizaciju nauke (eksperimente, animacije, društvene igre, strip…). Ocenjivaće se pedagoški kvalitet projekta, originalnost, učešće učenika i škole i multidisciplinarna dimenzija projekta.

Koji kriterijumi će se uzimati u obzir?

Pedagoški kvalitet projekta
Originalnost (inovativni karakter) projekta i upotrebljenih sredstava
Učešće učenika i škole u projektu (individualni projekti neće biti uzeti u obzir)
Multidisciplinarna dimenzija projekta

Kako učestvovati?

Dovoljno je poslati mejl sa opisom projekta i objašnjenjem na najviše dve stranice A4 formata, (na srpskom ili francuskom jeziku) kao i, u zavisnosti od izabranog formata projekta, slike realizovanog projekta ili video zapis (poslati zipovan fajl ukoliko je dokument pretežak) na sledeće mail adrese: [email protected] i [email protected].

Nagrade

Komisija će odabrati najbolji projekat u svakoj kategoriji (osnovna i srednja škola). Dobitnicima će biti uručena prigodna nagrada, a njihov projekat predstavljen u okviru izložbe Francuskog instituta u Srbiji koja će biti otvorena u Beogradu povodom Svetskog dana klime u decembru mesecu.

Više ćete saznati OVDE.

13/02/2018 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments