Kako se izboriti sa tinejdžerskim promenama raspoloženja?

25/10/2017 13:51

Kako se izboriti sa tinejdžerskim promenama raspoloženja?

Tinejdžeri prolaze kroz veoma osetljivo doba, a buntovničko ponašanje i promene raspoloženja deo su ovog procesa. Kako biste olakšali i sebi i svom tinejdž detetu ovaj period, poslušajte naredne savete.

Uloga hormona

Imajte na umu da se u telu vašeg deteta dešavaju značajne promene koje utiču i na promene raspoloženja. Svom tinejdžeru pomozite tako što ćete im objasniti sve o procesu puberteta, a u isto vreme postavite se tako da dete zna da ste mu uvek podrška.

Dajte im prostora

Kada dođe do nagle promene raspoloženja, tinejdžeri zaista deluju kao uragan, menjajući energiju prostora u kojem su u izuzetno negativnu. Kada postanu osetljivi, pustite ih da se osame i poštujte njihovu privatnost. Na kraju dana biće vam zahvalni i sami će doći kod vas po savet.

Iskoristite pogodno vreme u svoju korist

Kada se desi da vaš tinejdžer bude veoma lepo raspoložen kako biste razgovarali o pređašnjem ponašanju ili eventualnim greškama. Ipak i tada budite blagi jer, kao što znamo, raspoloženje može da se pokvari za tren oka.

Tražite pomoć prijatelja

Ponekad, tinejdžerima je teško da sa vama podele osećanja i stavove jer ste mu roditelj. Tada, u pomoć pozovite svog prijatelja ili prijateljicu koji imaju dobar odnos s vašim detetom. Tinejdžeri će se vrlo verovatno lakše otvoriti nekoj drugoj odrasloj osobi.

25/10/2017 13:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments