Naučno dokazani saveti za bolje učenje

05/03/2018 12:43

Naučno dokazani saveti za bolje učenje

Deca od najmlađih dana treba da počnu da uče i vežbaju veštine učenja, kako bi što lakše došli do konačnog cilja- savladanog gradiva i dobre ocene.

Zahvaljujući naučnicima koji se bave kognitivnom naukom, u nastavku, pogledajte savete kako da dete što brže i lakše uspešno nauči gradivo.

Saveti za bolje učenje

  1. Zapisivanje. Ovako, prema naučnicima, gradivo se brže pamti i teže se zaboravlja.
  2. Iz grešaka se uči. Umesto da se dete oseća loše ili da bude u kazni, treba da nauči da svaka greška donosi lekciju. U početku detetu objasnite zašto je došlo do loše ocene i u čemu je grešilo, a kasnije, će i samo doći do zaključka, te će menjati pristup učenju.
  3. Niko nije savršen. To vaše dete mora da zna. Nema ničeg lošeg u tome da stremi da bude što bolje, ali nemojte zadavati prevelike ciljeve koje dete ne može da ispuni.
  4. Optimizam može da bude veoma dobar i da utiče na uspeh.  Uz to, dete će biti manje nervozno i anksiozno pred samo odgovaranje, kontrolni ili pismeni zadatak.
  5. Vežbajte sa detetom brzo čitanje, jer će savladavanje ove veštine olakšati i samo učenje.
  6. Neki predmeti poput matematike, hemije ili pak učenje reči i kako se one pišu kada je strani jezik u pitanju, ne mogu se savladati bez vežbanja. 
05/03/2018 12:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments