Najbolja je zajednička rekreacija sa mališanima!

02/06/2017 12:22

Najbolja je zajednička rekreacija sa mališanima!

Lepo vreme i dani kao stvoreni za različite aktivnosti odavno su stigli, zato je trenutak da se aktivirate i počnete sa vežbanjem – zajedno sa svojom decom.

Veliki broj roditelja izbegava fizičke aktivnosti pod izgovorom da ne mogu da pronađu dovoljno vremena, a da decu nema ko da pripazi u tom terminu i slično. Upravo ovo više ne bi trebalo da vam bude izgovor – jer uvek možete u svoj aktivnosti uključiti i decu, što je poželjno i veoma korisno za njih i njihov razvoj.

devojcica vozi bicikl

Priroda je uvek najbolji izbor za bavljenje fizičkim aktivnostima, pogotovo za nešto manju decu. Izađite u park ili dvorište (ako imate), ponesite neke sportske rekvizite (loptu, frizbi, vijaču…) i zabavite se sa svojom decom dok ujedno bivate fizički aktivnim.

Za decu je pogotovo važno da se što češće i više aktiviraju, bez obzira na to kog su uzrasta. Deca koja su već u školi previše vremena provode u učionicama i u sedećem položaju, pa je i lagana šetnja, ali i neke malo dinamičnije svakodnevne aktivnosti, veoma značajno za njihov fizički razvoj.

Sportski, porodičan dan

mama beba

Napravite plan i program rekreacije za celu porodicu i odredite kojim danom ćete se čime baviti. Poželjna je vožnja biciklom dva ili tri puta nedeljno, a “timske” aktivnosti ostavite za vikend ili dane kada imate više vremena.

Deci je važno da se zabave, a u skladu sa uzrastom deteta odredite i aktivnosti kojima ćete se zajedno baviti. Možete preskakati vijaču, igrati školice, juriti se po parku ili dobacivati frizbijem. Naučite svoje dete da vozi rolere ili zajedno igrajte lastiš.

Tokom lepih dana (a i raspust je tu) zabavite se sa svojom decom na najzdraviji način, a osetiće poboljšanje i u svojoj formi takođe.

02/06/2017 12:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments