Prirodno rešenje za probleme sa pritiskom

10/05/2016 12:51

Prirodno rešenje za probleme sa pritiskom

Problem sa krvnim pritiskom ima veliki broj ljudi, a stanje se često pogoršava godinama. Naravno, u ovom slučaju lekari preporučuju različite lekove kako bi se kontrolisala bolest.

Međutim, ukoliko želite da rešite problem sa krvnim pritiskom i ublažite sve simptome koje sa sobom donosi nastabilan visok pritisak potrebno je da u prirodi potražite rešenje.

Nisu lekovi jedini način da spustite visok pritisak – dovoljno je da redovno pijete sok od višnje – zaključili su stručnjaci.

Naime, nakon istraživanja britanskih naučnika sa univerziteta Nortumbria, sok od višnje redukuje povišen krvni pritisak za oko sedam odsto. Ovakav efekat soka može se porediti i sa efektom koje lekovi imaju na povišen pritisak.

U studiji na osnovu koje je izvučen zaključak da je sok od višnje dobar za pritisak, učestvovale su osobe koje pate od hipertenzije, odnosno povišenog krvnog pritiska – sa najmanje 130/90. Oni su bili podeljeni u dve grupe od kojih je jedna grupa konzumirala sok od višnje, dok je druga grupa dobila naizgled istu tečnost – koja je zapravo bila placebo – napitak sa ukusom i bojom višnje, ali ne i sok od višnje.

sok od visnje

Prirodni lek za visok pritisak

Učesnicima je nakon konzumiranja sok i placebo soka meren pritisak. Samo tri sata nakon konzumiranja pravog soka od višnje učesnici su imali znatno niži pritisak, dok je kod onih koji su pili sličnu tečnost pritisak ostao konstantan, odnoso nije se snižavao.

Ukoliko želite da svoje lekove za pritisak zamenite prirodnim lekom – dovoljno je da dnevno popijete najmanje 6 dl soka od višnje i pratite snižavanje krvnog pritiska.

10/05/2016 12:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments