“Monopol” igramo pogrešno?!

25/11/2015 17:52

“Monopol” igramo pogrešno?!

Jedna od najpopularijih društvenih igara je svakako “Monopol”, koja se igra u mnogim državama sveta. A da li znamo pravila ove igre?

Ako ste samo jednom igrali ovu igru, mogli ste primetiti da nikada ne traje kraće od nekoliko sati, a često se završava i svađom igrača. Zbog čega je ovo pravilo “Monopola”?

Cilj igre, kao i svake druge, jeste da pobedimo, ali i da se zabavimo. U ovoj društvenoj igri cilj je da se obogatimo i na taj način pobedimo saigrače, ali da li to mora da traje tako dugo?

Pravila “Monopola”

Maratonsko igranje “Monopola” je izgleda posledica toga što ne znamo koja su zapravo pravila igre – mrzi nas da pročitamo uputstvo do kraja.

Postoji jedno pravilo koje sigurno nikada niste ni primetili, a ne primenili tokom igre. Upitanju je situacija u kojoj, kada jedan igrač stane na polje koje još nije kupljeno, a pritom ne želi da ga kupi – to polje banka stavi na aukciju – kako bi se što pre prodalo.

Upravo ovom aukcijom nekupljenih polja ubrzava se igra i ne dolazi do sukoba nakon više sati igranja.

Monopol je jedan o izuma koje su osmislile žene!

Iako većina onih koji igraju “Monopol” nikada nisu primenili ovo pravilo, nego su čekali do beskonačnosti da neko polje bude kupljeno – ovo je ipak zvanično pravilo koje je odredila kompanija “Hasbro“.

Prema ovom pravilu, polje koje se nađe na bankarskoj aukciji može imati početnu cenu bilo koju koju bankar odredi, a na kraju biva prodat onome ko ponudi najviše – što je i pravilo ukcije.

Na ovaj način dolazi i do intenzivnije interakcije među igračima, što ujedno čini i igru još zanimljivijom.

Postoji još jedno pravilo koje se često zanemaruje, a koje izgleda uopšte nije popularno – zabranjeno je graditi više od jednog hotela na posedu! Priznajte da ni ovog pravila ne pridržavate!

Šta čekate? Sada znate kako se igra – pa neka “Monopol” počne!

25/11/2015 17:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments