Jednostavno i brzo: Izračunajte koliko bi vaše dete trebalo da spava!

23/01/2017 11:58

Jednostavno i brzo: Izračunajte koliko bi vaše dete trebalo da spava!

Redovan san je jedan od najznačajnijih činilaca zdravog i pravilnog razvoja i odrastanja dece, zbog čega ga ne bi trebalo zanemariti.

Kada je u pitanju redovan san, veoma je važna i količina sna, odnosno trajanje – koje nije isto za svako dete, a posebno se menja u odnosu na uzrast.

Kako bi roditeljima bio olakšan posao određivanja idealnog vremena za spavanje njihovih mališana – sada postoji sajt koji će to izračunati.

Naime, postoji sajt koji će izračunati tačno vreme kada bi dete trebalo da legne kako bi imalo dovoljno kvalitetan san.
Poznato je da deca baš i ne vole da spavaju, a upravo vreme koje im njihovi roditelji odrede – njima ne odgovara.

Međutim, bez dovoljno sna i odmora mališani uglavnom postaju neraspoloženi i razdraživi, a manjak sna može da negativno utiče i na mnoge druge aspekte njihovog života.

Idealno vreme za spavanje će deci obezbediti dovoljno sna, ali i kvalitetniji san, jer ukoliko ne legnu onda kada bi trebalo – veća je verovatnoća da će se u toku noći buditi ili i nakon dovoljno sati spavanja biće umorni.

Za sve ovo postoji rešenje – kalkulator za san

Kalkulator za san funkcioniše tako što unesete godine deteta i vreme kada ono mora ustati narednog jutra. Nakon toga – dobićete tačno vreme kada bi dete trebalo da je u krevetu.

Naravno, nekoj deci je potrebno više od 12 sati sna tokom noći, dok je drugima i manje sasvim dovoljno, a s obzirom na to da im je u proseku potrebno oko 14 minuta da utonu u san – ovaj sajt i to uzima u kalkulaciju.

Kalkulator sna nalazi se OVDE.

23/01/2017 11:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments