Lista laži koje tinejdžeri najčešće govore

07/03/2016 14:26

Lista laži koje tinejdžeri najčešće govore

Tinejdžeri se nalaze u periodu života kada odrastaju i nalaze se između odrasle osobe i deteta. Ovo zna da bude veoma teško za njih, zbog čega se često ponašaju čudno.

U ovom periodu – periodu adolescencije, deca počinju da se pronalaze, da pokušavaju da razumeju sebe i svet koji ih okružuje, što često dovodi do različitih problema, kao što su lična nesigurnost, nesrećno zaljubljivanje, pribegavanje lažima i slično.

Zašto tinejdžeri lažu?

Kako bi izbegli kritiku od roditelja, tinejdžeri često pribegavaju lažima. Osim toga, oni smatraju da su laži jedini način da dobiju ono što žele, a što bi im inače roditelji zabranili.

Lista najčešćih tinejdžerskih laži

Ali svi idu (svi to rade, svi to imaju…)

Ovome tinejdžeri najčešće pribegavaju kada na pitanje da li mogu nešto – od roditelja dobiju negativan odgovor. Onda najčešće objašnjavaju kako svi to mogu, svi to imaju, svi tamo idu ili svi to rade – pa jednostano moraju i oni, jer je to poželjno, normalno… Naravno, najčešće je to samo njihova izmišljotina, ali kod nekih roditelja ovo upali.

Nisam čuo/čula telefon

Kada su u društvu sigurno nije previše kul da razgovaraju sa roditeljima, pa kada oni pozovu u “nezgodnom” trenutku najčešće im se tinejdžeri neće javiti. Kasnije će propušten poziv ili poruku na koju nisu odgovorili reći da – nisu čuli telefon od buke, a ne istinu – da nisu hteli da se jave.

Tata je rekao da mogu

Na ovaj način tinejdžeri pokušavaju da manipulišu roditeljima. Kada pitaju jednog roditelja da li mogu nešto i dobiju negativan odgovor, onda znaju da slažu da su pitali drugog roditelja (koji u tom trenutku BAŠ nije tu da to i potvrdi) i da im je on to dozvolio.

Danas nemamo domaći

S obzirom na to da je tinejdžerima karakteristično neposlušno ponašanje – oni se trude da pronađu druge načine da urade nešto, samo ne onako kako im je rečeno da bi trebali. Za početak – neće raditi domaći, nego će ga prepisati pred čas, a roditeljima će reći da (opet) nemaju ništa za domaći. Ista stvar je i sa učenjem.

Večeras ću da prespavam kod najbolje drugarice

Često tinejdžeri samo traže razloge i načine da što manje vremena provode kod kuće, gde ih roditelji samo nerviraju i ne razumeju, pa često prespavaju kod prijatelja. Ovo upravo znači da će noć biti burna, da sigurno neće leći na vreme, a pitanje je i da li će zaista otići kod najbolje drugarice ili kod nekoga drugog.

07/03/2016 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments